top of page

Robokop  6+

Robokop met titel.jpg

Help! Het publiek staat voor de deur, de acteurs staan klaar, maar er is nog geen voorstelling om te spelen. De schrijver heeft iets proberen te bedenken, maar kreeg niks op papier. Het is werkelijk een chaos achter de schermen.

Gelukkig houdt de decorbouwer het hoofd koel en probeert het probleem op de lossen. Hij bouwt in alle haast een supermoderne Robokop. Dit apparaat kan dingen bedenken op het moment dat je ze zelf niet kunt verzinnen. Geef het een opdracht en het doet het voor je.   

“Robokop, schrijf een voorstelling voor Wie Walvis.”  

Het werkt! De machine begint een verhaal te schrijven en de acteurs kunnen eindelijk gaan spelen. De schrijver is tevreden want alles gaat volgens plan en het publiek heeft nauwelijks iets gemerkt. Toch?  

Maar dan besluit Robokop dat de voorstelling eigenlijk beter is zonder acteurs. En wat doet die schrijver hier eigenlijk nog? Robokop kan het allemaal zelf. De spelers zien langzaam in dat er geen plek meer voor ze is in de voorstelling. Ze proberen hun rol terug te pakken maar hoe doe je dat als je niet langer de baas over het verhaal bent?

Robokop is een doldwaze voorstelling over prestatiedruk, controle en bovenal over hoe dapper het is om voor jezelf op te komen.

Spel en Muziek: Amarins Romkema en Carlos Zorita Diaz

Decor: Jasper van Roden

Kostuum: Eva Krammer

Dramaturgie: Celine Buren

Tekst en concept: Amarins Romkema

bottom of page