Muziektheater op zijn Wie Walvis

Theatergroep Wie Walvis maakt muziektheater voor kinderen die zich groot voelen en volwassenen die weer even klein willen zijn.
 

Wie Walvis wil met haar verhalen de toeschouwers raken, prikkelen en uitdagen. In de altijd nieuw geschreven verhalen worden absurde en fantasievolle elementen op een natuurlijke manier verweven met de wereld zoals we die kennen. Deze verhalen worden ondersteund door een krachtige basis van muziek en geluid. Deze kenmerkt zich doordat verschillende muzikale stijlen en instrumenten met elkaar worden vervlochten. Iedere voorstelling wordt ontwikkeld met andere acteurs en professionele muzikanten om zo steeds een nieuw muzikaal palet aan te boren. De muzikanten staan nooit aan de zijlijn, maar stappen in het spel en doen mee.

We maken voorstellingen over grote vragen om zo de wereld zelf ook beter te begrijpen. Vaak gedraagt niemand zich hoe die zich zou moeten gedragen. Een onverwachte gast kan zomaar binnen komen wandelen en de boel op de kop zetten. Volwassenen gedragen zich als kinderen en kinderen zijn wijzer dan volwassenen. De stijl van onze voorstellingen tuimelt van slapstick naar ontroerende momenten, van grote verhalen naar kleine geheimpjes en van intieme liedjes naar spectaculaire solo’s. Met onze verhalen willen we het publiek laten voelen dat iedereen de kracht in zich heeft om de wereld te veranderen. Hoe groot of klein dan ook.

Theatergroep Wie Walvis bestaat uit Amarins Romkema en Carlos Zorita Diaz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amarins bedenkt en schrijft alle voorstellingen van Wie Walvis. Ook componeert ze veel van de muziek voor de stukken. Daarnaast is ze (scenario)schrijver. Haar films wonnen diverse prijzen op nationale en internationale festivals waaronder het Toronto Film Festival en de Berlinale in Berlijn.

Jarenlang was ze frontvrouw van de band Amarins & le gatte negre. Met een oeroud campertje reden ze van festival naar festival in binnen- en buitenland. Inmiddels bestaat de band niet meer en is het campertje naar de sloop, maar maakt Amarins nog steeds muziek.

Carlos bedenkt en componeert veel muziek voor Wie Walvis. Hij is daarnaast de frontman van de acht-koppige band Zorita die al jaren een ware festivalhit is. De band Zorita vermengt op geheel eigen wijze verschillende muziekstijlen met elkaar. Het meest recente album Aphrodite (2017) ontving lovende recensies. 

Carlos speelt zo'n beetje ieder instrument dat snaren heeft. Gitaar, Quatro, Cubaanse tres, ukelele, charango, contrabas, banjo en mandoline. Als een voorstelling vraagt om een ander instrument gaat Carlos hard aan het werk om die ook te leren spelen.

© 2018 by www.wiewalvis.nl