Wat? Wie Walvis?

Theatergroep Wie Walvis maakt muziektheater voor kinderen die zich groot voelen en volwassenen die weer even klein willen zijn.
 

Muziek is het belangrijkste ingrediënt van onze voorstellingen. Het is de taal die geen woorden nodig heeft. Die in je onderbuik gaat zitten en direct naar je gevoel toe gaat. We laten ons inspireren door folk muziek van over de hele wereld. Iedere voorstelling ontwikkelen we met andere muzikanten en spelers om zo steeds een nieuw muzikaal palet aan te boren. Zo kun je in de ene voorstelling verrast worden door een bluegrass band, zingen we Nederlandstalige fado of speelt een koperblazerstrio klezmermuziek.

We beginnen onze verhalen vanuit verwondering. We proberen dingen te begrijpen die vanzelfsprekend lijken en vragen ons af waarom dat eigenlijk zo is. We laten ons publiek nadenken over zichzelf en de wereld waarin we leven. Vaak gedraagt niemand zich in onze voorstellingen hoe die zich zou moeten gedragen.  Een onverwachte gast kan zomaar binnen komen wandelen en de boel op de kop zetten. Volwassenen gedragen zich als kinderen en kinderen zijn net volwassenen.  De stijl van onze voorstellingen tuimelt van slapstick naar ontroerende momenten, van grote verhalen naar kleine geheimpjes en van intieme liedjes naar spectaculaire solo’s.

Theatergroep Wie Walvis bestaat uit Amarins Romkema en Carlos Zorita Diaz. Amarins is naast theatermaker ook muzikant en (scenario)schrijver. Haar films wonnen diverse prijzen op nationale en internationale festivals waaronder het Toronto Film Festival en de Berlinale in Berlijn en met haar band speelde ze jarenlang met veel plezier in binnen- en buitenland. Carlos is de frontman van de acht koppige band Zorita die al jaren een ware festivalhit is. De band Zorita vermengt op geheel eigen wijze verschillende muziekstijlen met elkaar. Het meest recente album Aphrodite (2017) ontving lovende recensies.  

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2018 by www.wiewalvis.nl