top of page

Wat doet Wie Walvis?

Wie Walvis maakt muziektheater voor kinderen die zich groot voelen en volwassenen die weer even klein willen zijn.

Wie Walvis maakt sinds 2010 theater voor iedereen vanaf 4 jaar. Onze voorstellingen zitten altijd boordevol (live)muziek. Verschillende muzikale stijlen worden moeiteloos met elkaar verweven en het plezier van het samenspelen spat er vanaf. We tuimelen van slapstick naar ontroerende momenten, van grote onthullingen naar kleine geheimpjes en van intieme liedjes naar spectaculaire solo’s.

 

Wij vinden het bij Wie Walvis belangrijk dat onze voorstellingen naast vermakelijk ook inhoudelijk zijn. We sluiten op eigenwijze manier aan op de belevingswereld van kinderen, maar proberen ook op zoek te gaan naar verhalen die ze nog niet kennen. Zo gaan ze misschien een klein beetje anders naar de wereld kijken. En aangezien dat voor volwassenen net zo belangrijk is zijn onze voorstellingen voor hen minstens zo leuk!

wie is wie walvis?

Amarins Romkema is artistiek leider van Wie Walvis en bedenkt en schrijft de verhalen. Ze speelde in verschillende voorstellingen van Wie Walvis en maakt een groot deel van de muziek die je in de stukken kunt horen. Daarnaast ontwerpt ze de educatieprogramma's die extra verdieping geven.

Amarins is, naast maker bij Wie Walvis schrijver en muzikant. Ze schreef verschillende scripts voor theater en film. Haar korte jeugdfilms wonnen internationale prijzen (o.a. op het Toronto Film Festival). Jarenlang tourde Amarins met haar eigen band in binnen- en buitenland. Bij Wie Walvis komen haar liefdes samen voor muziek, theater en verhalen.

Gezelschapsfoto-Wie-Walvis-foto-Tom-Parr-1920x1281.jpg

Carlos Zorita Diaz speelde in meerdere voorstellingen van Wie Walvis maar is ook de zakelijke man achter de schermen. Hij doet daarnaast productie voor de tours en schrijft muziek voor de voorstellingen.

Carlos is naast zijn werk bij Wie Walvis muzikant bij verschillende projecten. Met zijn eigen band Zorita tourt hij regelmatig in binnen- en buitenland.

Bij iedere productie werken we met de beste en leukste mensen. Mensen die in de voorstellingen spelen, de kostuums ontwerpen, het decor bedenken en bouwen, de regie op zich nemen en het licht ontwerpen.

bottom of page