top of page

Wie Walvis

Wie Walvis maakt ontroerend muziektheater voor jong en oud. We kijken met een grote nieuwsgierigheid naar de wereld om ons heen en proberen deze middels verhalen beter te begrijpen.

De verhalen van Amarins Romkema, bedenker en schrijver van de voorstellingen van Wie Walvis, zijn universeel en voor iedereen te begrijpen. Met een poëtische beeldtaal, humor en een eigenzinnige muzikale handtekening heeft Wie Walvis een geheel eigen stijl weten te ontwikkelen binnen het jeugdtheaterlandschap.

We willen de wereld begrijpen.

Dromen en hoopvol zijn.

We willen grote vragen stellen en op zoek gaan naar antwoorden, maar we hoeven ze niet per se te vinden.

We willen strijdbaar zijn, zonder onze spierballen te tonen.

We geloven in de kracht van een goed verhaal.

Want een goed verhaal kan je wereldbeeld doen kantelen.

En we maken muziek.

Muziek als de taal die geen woorden nodig heeft en haar weg direct naar het hart vindt.

Dat ongeveer is Wie Walvis.

Aangenaam kennis te maken.

wie is wie walvis?

Amarins Romkema is artistiek leider en bedenkt en schrijft alle verhalen voor Wie Walvis. Ze speelde in verschillende voorstellingen van Wie Walvis en maakt een groot deel van de muziek die je in de stukken kunt horen. Daarnaast ontwerpt ze de educatieprogramma's die extra verdieping geven.

Amarins is, naast maker bij Wie Walvis ook schrijver voor films en muzikant. Ze schreef verschillende scripts voor theater en film. Haar korte jeugdfilms wonnen internationale prijzen (o.a. op het Toronto Film Festival). Jarenlang tourde Amarins met haar eigen band in binnen- en buitenland. Bij Wie Walvis komen haar liefdes samen voor muziek, theater en verhalen.

Carlos Zorita Diaz speelde in meerdere voorstellingen van Wie Walvis maar is ook de zakelijke man achter de schermen. Hij doet daarnaast productie voor de tours en schrijft muziek voor de voorstellingen.

Carlos is naast zijn werk bij Wie Walvis muzikant bij verschillende projecten. Met zijn eigen band Zorita tourt hij regelmatig in binnen- en buitenland.

Bij iedere productie werken we met de beste en leukste mensen. Mensen die in de voorstellingen spelen, de kostuums ontwerpen, het decor bedenken en bouwen, de regie op zich nemen en het licht ontwerpen.

Ama ukelele.jpg
18031241593383109_edited.jpg
bottom of page