Onder de Grond (5+)

Waar kom je uit als je een gat graaft naar de andere kant van de wereld?

Lev woont op de eindeloze ijskoude vlakte. Zijn ouders verzamelen lege flessen en iedere dag komen er meer bij. Hij bouwt er een wereld van om de kou van buiten en de kou in zijn hart niet zo te voelen.

Mare haar vader verdween in de golven die tegen het warme eiland slaan. Ze stuurt hem flessenpost maar hij antwoordt nooit. Mares moeder wil er niet over praten en doet net alsof hij nooit bestaan heeft. Mare en Lev dromen over een leven ergens anders, maar 'ergens anders' lijkt zo ver weg.

Precies op hetzelfde moment besluiten zowel Mare als Lev een gat te graven naar de andere kant van de wereld. In de diepste diepte komen ze elkaar tegen. Twee tunnels die elkaar raken. Twee mensen die elkaar vinden. Ze besluiten samen verder te trekken en een plek te zoeken die ze beiden niet kennen. Een plek vol verhalen. Want samen alleen zijn is altijd nog beter dan in je eentje eenzaam zijn.

Onder de Grond is een ontroerende voorstelling over vriendschap en de kracht in jezelf vinden om de wereld aan te kunnen.

Tekst en concept: Amarins Romkema

Spel en muziek: Amarins Romkema en Carlos Zorita Diaz

Decor: Jasper van Roden

Regieadvies: Ramses Graus

Kostuumadvies: Eva Krammer

Met dank aan: Brugge Plus en Uitwijken.

Foto's: Jana Germanus, (© Uitwijken)

Onder De Grond 3.0(lowres).jpg