Nietsnut! (6+)

Nietsnut! (met titels).jpg

Oscar werkt altijd en Oscar werkt ook altijd hard. Hij heeft nauwelijks tijd om een broodje te eten of naar de wc te gaan. De apparaten om hem heen piepen en trillen en vragen om actie. Als hij ook maar even te laat is gaan ze tekeer. Maar dan valt plots de stroom uit en is het stil. Doodstil. Of toch niet?

Wat is dat voor raar getik in de koelkast en komt er nou muziek uit de magnetron? Ineens gaat het licht aan en staan er twee vreemde figuren in de kamer. Ze zeggen niks maar beginnen de boel op stelten te zetten. Oscar wil dat ze gaan, maar het lukt niet. Soms zijn ze er wel en niet tegelijkertijd en maken Oscar steeds meer aan het twijfelen over wat hij doet en wie hij is. Want in hoeverre is Oscar Oscar nog als niets meer is hoe het was?

 

De voorstelling ‘Nietsnut!’ is een ode aan onzin. Aan een wereld die je pas ziet als alles stilvalt en je de tijd hebt om heel goed te kijken. Een wereld vol fantasie die je nodig hebt om te ontdekken wie je echt bent.

Regie: Celine Hoex

Concept en Script: Amarins Romkema

Spel en muziek: Suzanne Bakker, Mher Brutyan, Kristján Martinsson

Muzikale composities: Kristján Martinsson

Decor: Jasper van Roden

Kostuums: Eva Krammer

Dramaturgie: Millie Lijbers

Productie: Carlos Zorita Diaz

Foto's: Ben van Duin

Met dank aan: Fonds 21, NORMA Fonds, P.W. Janssen Friesche Stichting, BNG Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en het Pleintheater, Amsterdam.