Nietsnut! (6+)

Is fantasie echt of zit het in je hoofd?

In 'Nietsnut!' is het publiek zelf de hoofdrolspeler van het verhaal. En in dat verhaal kan er van alles gebeuren. In groepjes loop je van scene naar scene waarin de meest vreemde dingen zullen gebeuren.

Je komt een huis binnen. Het oogt er normaal. Er staan apparaten die je van thuis kent en meubels zoals in ieder ander huis. Dan klinkt er een stem uit de radio: "Goedemorgen. Lekker geslapen? Het is tijd voor koffie. Pak een kopje uit de kast en zet het koffiezetapparaat maar aan." Op het moment dat je mee gaat doen, merk je dat de regels in dit huis totaal anders zijn dan je gewend bent. Pas op! Er komen bellen uit de kraan! De koffiemolen maakt muziek als je eraan draait, de magnetron begint te zweten en te klagen over zijn eigen warmte en er klinken vreemde geluiden uit de koelkast. Dat kopje koffie moet worden gezet om door te mogen gaan, maar zoiets simpels doen blijkt in deze gekke wereld moeilijker dan gedacht.

 

Het publiek wandelt door een zestal scenes waarin van alles gebeurt. Vreemde figuren komen langs, moeilijke vragen moeten worden beantwoord en muziek klinkt uit de meest onverwachtse hoeken. Reis mee door deze theatrale installatie waarin je je als Alice in Wonderland in een steeds vreemdere wereld begeeft. Een wereld waar niets is wat het lijkt.

Concept en Script: Amarins Romkema

Spel en muziek: Barry Emond, Kristjan Martinsson, Amarins Romkema

Vormgeving: Elian Smit en Eva Krammer

Eindregie: Celine Hoex