top of page

Nietsnut! (6+)

Nietsnut! (met titels).jpg

Oscar werkt altijd en Oscar werkt ook altijd hard. Hij heeft nauwelijks tijd om een broodje te eten of naar de wc te gaan. De apparaten om hem heen piepen en trillen en vragen om actie. Als hij ook maar even te laat is gaan ze tekeer. Maar dan valt plots de stroom uit en is het donker en stil in zijn kantoor. Doodstil. Of toch niet?

Wat klinkt daar voor raar getik in de kast en komt er nou muziek uit de koekautomaat? Ineens gaat het licht aan en staan er twee vreemde figuren in het kantoor. Ze zitten overal aan en beginnen de boel op stelten te zetten. Oscar wil dat ze gaan, maar het lukt niet. Ze dansen, ze zingen en het kantoor lijkt helemaal geen kantoor meer. Oscar heeft hier geen tijd voor. Hij moet werken, werken, werken en snel een beetje. Want wat als iemand ziet dat hij geen harde werker maar eigenlijk een grote nietsnut is?

 

Nietsnut! is een ode aan onzin. Aan een wereld die je pas ziet als alles stilvalt en je de tijd hebt om heel goed te kijken. Een wereld vol fantasie die je nodig hebt om te ontdekken wie je echt bent.

Regie: Celine Hoex

Concept en Script: Amarins Romkema

Spel en muziek: Suzanne Bakker, Kristján Martinsson, Carlos Zorita Diaz

Muzikale composities: Kristján Martinsson

Decor: Jasper van Roden

Kostuums: Eva Krammer

Dramaturgie: Millie Lijbers

Productie: Carlos Zorita Diaz

Foto's: Ben van Duin

Met dank aan: Fonds 21, NORMA Fonds, P.W. Janssen Friesche Stichting, BNG Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en het Pleintheater, Amsterdam.

bottom of page